the Sim Settlements forums!

Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sim Settlements 3-in-1, 3.5.0a, broken settlements

Whisper

Well-Known Member
Patreon Supporter
Community Rockstar
Verified Builder
Vault Librarian
Messages
1,242
Preface: I had the same issues with 3.4.6a, had to revert to an earlier save to recover. Have been running fine with 3.4.5 for a while. Am using a reasonably grunty PC.

Started out in a city-builder save (Starlight Drive-In) with minimal mods installed (v3.5.0a at the time - this is taken later in the testing process):
ModsEnabled.jpg
After my prior experience with 3.4.6a the first thing that I did was check the HUD. Nada:
20181113221452_1 (Large).jpg
Okay, I've seen this before. Quit to desktop without saving, disable 3.5.0a and enable 3.4.5 (not yet uninstalled). Open up, the HUD immediately appears:
20181113221702_1 (Large).jpg
Time to go check a real game. Enable 3.5.0a once more and load up my "main" game, character starting in The Castle (a manually-built settlement, not a city plan). No HUD:
20181113223036_1 (Large).jpg
Fast-traveled to Egret Tours Marina - no HUD. Went to the City Desk, cannot get any response to the E) Manage button, for either the City Plan or for Supplies:
20181113214841_1 (Large).jpg
20181113214913_1 (Large).jpg
Closed without saving. Disabled 3.5.0a, enabled 3.4.5. Loaded the savegame at The Castle (the one which saves right before you do a fast-travel). No HUD. Fast traveled to Egret Tours Marina, no HUD. The City Desk gave me *some* response - obviously broken though:
20181113215423_1 (Large).jpg
Continued in next post...
 
Last edited:

Whisper

Well-Known Member
Patreon Supporter
Community Rockstar
Verified Builder
Vault Librarian
Messages
1,242
At this point I'm running 3.4.5 - I loaded my last known good save, an Exitsave before upgrading to 3.5.0a. Immediately the HUD shows up:
20181113215627_1 (Large).jpg
Fast travel to Egret Tours Marina, the HUD shows up:
20181113215806_1 (Large).jpg
Checking out the City Desk, I can manage the City Plan and get the correct response:
20181113215835_1 (Large).jpg
Let me know if there's anything else you'd like me to try.
 

kinggath

Well-Known Member
Staff member
Administrator
Moderator
Verified Builder
Messages
3,970
If you run 3.5.0a again, and post the papyrus log, I can let you know if there is anything strange going on with your game. Could be you're hitting the same issue some players are where the script files aren't loading at all.
 

Whisper

Well-Known Member
Patreon Supporter
Community Rockstar
Verified Builder
Vault Librarian
Messages
1,242
Thanks Kinggath. Switching back to my Starlight Drive-In city-build game, here is the list of mods in use:
3.5.jpg
I've set up the Papyrus logging as per the Creation Kit Tutorial:
Code:
[Papyrus]
bEnableLogging=1
bEnableTrace=1
bLoadDebugInformation=1
bEnableProfiling=1
sDefaultLogOverlay=Papyrus
Starting up the savegame, no HUD:
20181114063734_1 (Large).jpg
Exited the game without saving. Attached is the zipped Papyrus log (very interesting reading btw). (I've taken out the Papyrus logging sections now.)
=======================================================
@WetRats @Tinuvia - yes indeed, moar turrets! :grin From back in the days before I knew of the BS Defense mod, and having three raiders on Jet kill all the settlers at settlements with 999 defense. ;)

The really fun thing with that many turrets is how the game lags when they all start firing. You can't shoot a thing, just have to let the game finish off opponents.
—edit—
To tag @kinggath properly.
 

Attachments

  • Papyrus.0.log.zip
    38.4 KB · Views: 8
Last edited:

Whisper

Well-Known Member
Patreon Supporter
Community Rockstar
Verified Builder
Vault Librarian
Messages
1,242
@kinggath that fixed it, both builder game and "main" game. Cheers!
 

SimpleSIm

New Member
Messages
0
Yep 3.5.0b completely solved all my 3 in 1 issues as well. No more lazy free roaming settlers. Huzzah!

EDIT: A weird thing though might be worth mentioning. After applying the update, it was like everything was there already but had just become visible. All plots and upgrades were in place as soon as it loaded up so it seemed like some scripts ran but for some reason it wasn't updating the game or showing anything being built by the settlers. Bizarre. Glad its all good now though. thanks!
 
Last edited:
Top