the Sim Settlements forums!

Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

New Plots Not Showing Up

kinggath

Well-Known Member
Staff member
Administrator
Moderator
Verified Builder
Messages
4,902
If you're struggling to get the new plot types to show up, here are some things you can try.

1. Confirm you have SimSettlements 2.0 AND the Expansion pack, which is a separate download

Nexus: http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/25213
Bethesda PC: https://bethesda.net/en/mods/fallout4/mod-detail/4025347
Xbox: https://bethesda.net/en/mods/fallout4/mod-detail/4025350

2. Once you're sure you have all the files, try saving your game, then exiting and reloading.

3. Give it a 5 minute wait in game and see if your scripts were just backed up.

4. Try a different character, if the problem resolves itself, upload your save file on the character it isn't working on to a drop box and post a link to it here so I can take a look. I won't necessarily get to them all individually, but if one can show me an issue that a hotfix will resolve, I will put something up ASAP.
 

Matthew Watkinson

Active Member
Messages
251
If you're struggling to get the new plot types to show up, here are some things you can try.

1. Confirm you have SimSettlements 2.0 AND the Expansion pack, which is a separate download

Nexus: http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/25213
Bethesda PC: https://bethesda.net/en/mods/fallout4/mod-detail/4025347
Xbox: https://bethesda.net/en/mods/fallout4/mod-detail/4025350

2. Once you're sure you have all the files, try saving your game, then exiting and reloading.

3. Give it a 5 minute wait in game and see if your scripts were just backed up.

4. Try a different character, if the problem resolves itself, upload your save file on the character it isn't working on to a drop box and post a link to it here so I can take a look. I won't necessarily get to them all individually, but if one can show me an issue that a hotfix will resolve, I will put something up ASAP.
I have the up-to-date (as of last night) SS Lite downloaded, plus the Industrial Expansion, but the Martial and the Recreation plots don't appear in the SS Menu.

Also, my games crashed approx. 4 times since this morning (nothing to do with SS). So I've re started the console each time and they still don't appear in the menu.
 

kinggath

Well-Known Member
Staff member
Administrator
Moderator
Verified Builder
Messages
4,902
I have the up-to-date (as of last night) SS Lite downloaded, plus the Industrial Expansion, but the Martial and the Recreation plots don't appear in the SS Menu.

Also, my games crashed approx. 4 times since this morning (nothing to do with SS). So I've re started the console each time and they still don't appear in the menu.
Apologies, I spent the day editing videos and haven't checked the forums much - did you get this resolved?
 

chillshock

Active Member
Messages
61
For me it was a case of waiting... some more. Then again, I started a new playthrough now, on the one before I had 20+ Settlers in ALL settlements. I guess it takes a while for the script to cycle?

I can only suggest: Play for an hour and see if things show up. Sounds lame, but that "resolved" my issues. And I already thought that the foundation thingy had messed up my menu. ^^
 

mytigio

Well-Known Member
Verified Builder
Messages
1,256
I have the up-to-date (as of last night) SS Lite downloaded, plus the Industrial Expansion, but the Martial and the Recreation plots don't appear in the SS Menu.

Also, my games crashed approx. 4 times since this morning (nothing to do with SS). So I've re started the console each time and they still don't appear in the menu.

Are you running my mod? if so, make sure it is version 0.7.6, I had a conflict with the menu that caused menu items to disappear (the new plots and the furnature menu)
 

Matthew Watkinson

Active Member
Messages
251
Apologies, I spent the day editing videos and haven't checked the forums much - did you get this resolved?
No worries, videos have to be made.

Are you running my mod? if so, make sure it is version 0.7.6, I had a conflict with the menu that caused menu items to disappear (the new plots and the furnature menu)
I updated to your latest 'patch/version' this morning and all of the new plots are available.

Thanks guys.
 

Verican

New Member
Messages
19
Had the same issue on PC and can confirm that updating mytigo's Industrial City mod did the trick for me as well!
 

Dazed and confused

New Member
Messages
10
I have the up-to-date (as of last night) SS Lite downloaded, plus the Industrial Expansion, but the Martial and the Recreation plots don't appear in the SS Menu.

Also, my games crashed approx. 4 times since this morning (nothing to do with SS). So I've re started the console each time and they still don't appear in the menu.
When your game crashes are you suddenly out of the game and on the main xbox menu? My game does this it depends on what mods are added
 

kinggath

Well-Known Member
Staff member
Administrator
Moderator
Verified Builder
Messages
4,902
@Dazed and confused That's a load order issue. On your Mods screen hit the Load Order button and just rearrange some mods around - specifically any new ones you added since the crashes occurred. Pushing those new ones further down might help.
 
Top